Premiär för nya Netflix-serien “Snabba Cash” idag: “Det är rått, osentimentalt och brutalt.”


Läs intervju med Evin Ahmad och Alexander Abdallah.

 

 

Evin Ahmad och Alexander Abdallah spelar huvudrollerna i nyversionen av “Snabba cash” på Netflix. I intervju med ng.se pratar de båda om mellanförskap, obefintlig personkemi och en inspelning som höll på att knäcka dem båda. I serien medverkar även rappare som Jozef ”Z.E” Wojciechowicz, Robin Nazari och Khalil ”Anansi” Ghazal i andra roller. Läs utdrag från intervjun nedan!

 

 

Evin, du sa att det här var en berättelse som du verkligen ville berätta. Vad föll du för?
– Det var först och främst kvinnan som navigerar mellan de här två olika världarna. Manusförfattaren Oskar Söderlund skriver väldigt bra och har hittat två världar som går bra ihop. Jag själv är väldigt intresserad av historier som berör klass och pengar. Jag skrev en roman om det (En dag ska jag bygga ett slott av pengar, 2017. red. anm.). Men också de här fruktansvärda skjutningarna som har skett de senaste åren. Jag tyckte även att det var häftigt att en kvinna fick stå i centrum i en värld som Snabba cash som är så otroligt macho, säger hon.

 

Kan du berätta lite om din karaktär, Evin?
– Leya är en techentreprenör, och är väldigt nära att få in ett stort kapital i bolaget. Hon har alla förutsättningar för att bli en superframgångsrik entreprenör. Stockholm funkar så bra som arena för det här eftersom vi har så många techföretag som har lyckats, som Spotify, Klarna, Izettle, Skype. Många som startar sådana här bolag får sitt startkapital från vänner och familj, men Leya är en ensamstående morsa som jobbar extra på kvällar och har ingenstans att vända sig för att få det här kapitalet. När vi möter henne befinner hon sig i ett läge där bolaget antingen kan gå i konkurs eller bli en succé.

 

Alexander, vad kan du berätta om Salim?
– Salim är en förortskille som försöker hitta sin identitet. Han är som i puberteten fast i vuxen ålder, och där konsekvenserna är på liv och död. Han är fast i ett hjul som bara rullar vidare, det går för snabbt och han vet inte hur han ska ta sig ur, säger Alexander.

 

 

“Snabba Cash” har premiär på Netflix idag 7 april 2021.

 

 

 

 

Intervju: Jimmy Håkansson
Foto: Netflix Nordic / Jonas AlarikPublicerat:
RedaktionenNULL