62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Premiär för HBO Nordic-serien “Björnstad” i helgen – se trailer här!


Serien kommer även visas i USA under 2021.

 

 

I helgen får den nya originalproduktionen “Björnstad”, bestående av fem avsnitt, premiär på HBO Nordic. Serien är baserad på den internationella succéromanen skriven av Fredrik Backman (“En man som heter Ove”) och i regi av Guldbaggebelönade Peter Grönlund. Manus är skrivet av Anders Weidemann, Antonia Pyk och Linn Gottfridsson. Serien är inspelad i Gällivare med omnejd samt i Övertorneå, Haparanda, Kalix, Malmberget och Kiruna. Handlingen beskrivs av HBO Nordic:

 

“Den lilla staden Björnstad håller sakta på att försvinna in i den omgivande skogen. Den lokala hjälten och hockeystjärnan Peter återvänder hem för att bygga upp stadens juniorlag. Hela bygdens drömmar om en ljusare framtid landar tungt på dessa unga pojkarnas axlar. När lagets stjärnspelare blir anklagad för en fruktansvärd handling försätts hela staden i kaos. Björnstad handlar om hoppet som för ett litet samhälle samman, de hemligheter som sliter det itu, det mod som krävs för att gå emot gruppen och konsekvenserna av hur vi uppfostrar våra barn.”

 

 

I huvudroller återfinns Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Ingrid och Oliver Dufåker. I seriens handling figurerar även de unga hockeyspelarna i Björnstads juniorlag med Otto Fahlgren, Alfons Nordberg, Erik Lundqvist, Rasmus Karlsson och Najdat Rustom. I övriga roller syns även Jacob Nordenson, Charlotta Jonsson, Sanna Niemi, Mikael Odhag, Anna Azcárate, Tomas Bergström, Einar Bredefeldt och Gustav Lindh.

 

“Björnstad” får premiär på HBO Nordic och i samtliga HBO Europes länder den 18:e oktober 2020. Nu står det det även klart att serien får premiär i USA 2021, på HBO och via streamingtjänsten HBO Max.

 

 

 

 

Foto: Nicklas Maupoix / HBO Nordic

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL