“There are a couple of eras that would be interesting for me to talk about, about Newark, New Jersey."

I och med James Gandolfinis tragiska bortgång för ett och ett halvt år sedan så är givetvis en förlängning av serien “The Sopranos” i nutid helt uteslutet. Men i en ny intervju så erkänner “The Sopranos”-skaparen David Chase att tanken på en sorts förlängning av den prisbelönta tv-serien är lockande. Dock i en ny tappning.

“Even if I did it, it wouldn’t be ‘The Sopranos’ that was on the air — obviously at least one person is gone that we would need”.

En eventuell uppföljare skulle snarare enligt David Chase kunna handla om Newark (New Jersey) på 60 och 70-talet och eran innan “The Sopranos” utspelar sig.

“There are a couple of eras that would be interesting for me to talk about, about Newark, New Jersey. One would be (the) late ’60s, early ’70s, about all the racial animosity, or the beginning, the really true beginning of the flood of drugs.”

Om det bara är kall-prat, en sorts marknadsföring för andra projekt, eller om det faktiskt ligger någonting bakom det hela återstår dock att se. David Chase har nämligen ett par anledningar till att synas i media, då han i nuläget är aktuell med samtliga “Sopranos”-säsonger på Blue-Ray så väl som nya serien “A Ribbon Of Dreams”.

// Dennis Hansson

65546e0a53c940223e0b0eb4