”The Last of Us”-stjärnan gör Paul Mescal och Denzel Washington sällskap i den efterlängtade uppföljaren.

Ridley Scotts ”Gladiator” blev en kritiker- och publiksuccé när den kom 2000, och tilldelades bland annat en Oscar för bästa film. Rykten om en uppföljare började snart cirkulera och redan 2001 påbörjades arbetet med ett manus för ”Gladiator 2”. Produktionen drog dock ut på tiden och arbetet med filmen stannade av. I november 2018 meddelade till slut Paramount att de gett grönt ljus för uppföljaren och Ridley Scott anlitades återigen som regissör.

I januari kom de första nyheterna om rollistan för ”Gladiator 2” när det avslöjades att Paul Mescal fått rollen som karaktären Lucius. Förutom Mescal framkom det att Barry Keoghan, Joseph Quinn, Connie Nielsen och Denzel Washington blir en del av rollistan. Under måndagen gick amerikanska Deadline ut med nyheten att Pedro Pascal nu också blir en del av projektet. Vilken roll han ska axla är än så länge oklart, men Deadline skriver att han i skrivande stund är i de avslutande förhandlingarna med Paramount.

Pascal har de senaste åren varit del av flera succéserier med ”Narcos”, ”Game of Thrones”, ”The Mandalorian” och senast ”The Last of Us”.

”Gladiator 2” har preliminärt premiärdatum 22 november 2024.

Foto: Gage Skidmore / Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0