Filmklassikern “Scarface” från 1983, som inspirerat många rappare och texter inom populärkultur, rapporterades i somras bli verklighet med “Training Day”-regissören Antoine Fuqua bakom kameralinsen. Fuqua har under sensommaren varit bioaktuell med “The Magnificent 7”.

Nu rapporteras även att filmens produktionsteam förstärker med producenten och manusförfattaren Terence Winter, enligt Variety. Denne Winter har bland annat stått bakom “The Sopranos”, “Boardwalk Empire” och “Vinyl” samt filmen “The Wolf On Wall Street”. I dagsläget är Winter även engagerad i att skapa biografiska filmer om LeBron James, Mike Tyson och Andy Warhol.

Filmen, som är känd för sin handling i 80-tals neonlysande Miami, kommer i nyversionen i stället att baseras på andra sidan kusten, nämligen i Kalifornien och Los Angeles. Al Pacino, som spelade ökände Tony Montana i “Scarface” från 1983, har kallat projektet för “intressant” och stödjer nyupplagor av filmer i Hollywood men verkar inte vara aktuell för en roll i en nyversion. Nyversionen sägs också byta riktning med nya miljöer och nytt tema gällande huvudpersonens väg till makten, som varit utgångspunkten för “Scarface”-filmerna från 1932 och 1983.

Något preliminärt inspelningsdatum eller premiärdatum för nyversionen av “Scarface” finns inte i dagsläget.

Vem som ska axla rollen som Tony Montana är i dagsläget obekräftat men spekulationerna florerar friskt i och runt Hollywood. Highsnobiety har listat ett antal potentiella namn enligt nedan. Vem skulle vilja se i rollen? Regissören Antoine Fuqua har i en intervju öppnat för en möjlighet att en rappare gestaltar den ikoniska filmfiguren.

* Oscar Isaac (“Star Wars: The Force Awakens”, “Inside Llewyn Davis” och “A Most Violent Year” m.fl)
* Christian Bale (“Batman”, “American Psycho”, “The Fighter” m.fl)
* Javier Bardem (“No Country for Old Men” m.fl)
* Benicio Del Toro (“The Usual Suspects”, “Fear and Loathing in Las Vegas”, “Traffic” m.fl)
* Dominic Cooper (känd från serien “Preacher” samt filmen “The Devil’s Double”)

tony-montana-actors-s