Nu står det klart att Netflix har gjort en reality-serie av sin populära serie ”Squid Game”. ”Squid Game: The Challenge” går ut på att 456 personer ska gå igenom liknande utmaningar och delta i snarlika spel som karaktärerna i tv-serien gör, fast utan risken att dö. De tävlande kämpar för att ta hem första platsen vilket innebär ett pris på 4.56 miljoner dollar. Det är den största prissumman som någonsin getts ut i denna typ av program. I ett pressmeddelande beskriver Netflix showen:

“Through a series of games, each player will be pushed to their limits and forced to ask themselves just how far they’ll go to win, with opportunistic alliances, cutthroat strategies and timely betrayals to follow”.

Tidigare i år rapporterade brittiska tidningen The Sun att flera av deltagarna i programmet behövde medicinsk hjälp under inspelningen, som skedde i England. Det var när de deltog i ökända ”Red Light, Green Light” som personer fick lyftas ut på bårar efter att ha varit för länge i iskallt vatten. Publikationen Variety rapporterade också att det endast var 228 av 456 spelare som gick vidare efter första ronden. 

”Squid Game: The Challenge” får premiär på Netflix hösten 2023. 

Foto: Netflix