Netflix adderar tre filmer av skaparen bakom succéserien “Squid Game” 

 

Igår onsdag annonserade Netflix att man plockat in tre filmer från “Squid Game”-regissören Hwang Dong-hyuk, som åtminstone görs tillgängliga via plattformen i USA.

 

Och man kan förstå varför. I oktober meddelade streamingjätten att 142 miljoner hushåll världen över tittat på “Squid Game” under de första fyra veckorna sedan premiären. Den sydkoreanska serien blev också den blott sjätte serien att generera tre miljarder tittade minuter under en och samma vecka. Serien kostade drygt 21,4 miljoner dollar att producera och har hittills dragit in drygt 900 miljoner dollar.

 

Den första av filmerna som plockats in är “Silenced”, där vi också får se Gong Yoo (som spelar försäljaren i “Squid Game”). Enligt The Verge handlar den om en lärare som försöker avslöja andra kollegor som utnyttjat flera av barnen på en skola, men upptäcker snart att omgivningen inte har något emot att dölja det.

 

Den andra filmen är komedidramat “Miss Granny”, där en 74-åring på något sätt återvänder till sitt 20-åriga jag. Den tredje i raden 2017 års “The Fortress”. Här får vi följa med tillbaka till 1636, där King Injo retirerar till sitt fort Namhansanseong i väntan på en invasion av Qing.

 

Än så länge går filmerna inte att se i Sverige, men för de som använder VPN-tjänster kan det vara värt en titt.

 

 

 

 

Foto: Netflix

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL