Se trailer här!

Method Man är en av rapparna som är aktuella i den kommande filmen “On The Come Up” – en battle rap-film baserad på den bästsäljande boken av Angie Thomas, med samma namn.

För regin står Sanaa Lathan och handlingen kretsar kring 16-åriga Bri, som siktar på att bli den bästa rapparen någonsin. Inspirerad av sin pappa – en lokal raplegend vars liv och karriär föll till korta för gänglivet – är hon fast besluten att hålla ihop sin familj och göra sig ett namn i gamet.

Filmen markerar regidebut för Emmy-belönade skådespelerskan Lathan, som också har en roll i filmen. I övriga roller syns Lil Yachty och “Dave”-stjärnan GaTa (Davionte Ganter) såväl som Mike Epps, Da’Vine Joy Randolph, Jamila C. Gray med flera. Rapparen Rapsody har även bidragit med musik till filmen, vilket framgår via hennes sociala medier.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Rapsody (@rapsody)

Apropå Method Man och Lil Yachty, så var det just Lil Yachty som tillsammans med DC Young Fly tog över stafettpinnen från Red & Meth i “How High 2”. I ett citat till HipHopDX gratulerade Redman de unga kreatörerna i samband med att det blev officiellt att veteranerna inte skulle återkomma i den andra filmen.

“I congratulate DC Young Fly and Lil Yachty. I know they’re gonna do a great job. They better. And this is just another outlet for them to feed their family like Red and Meth feed their family. I’m about the youth. I’m about the youth growing at the end of the day. And when one door closes, you know what God say, another one opens.”

“On The Come Up” får premiär på Paramount+ med start den 23 september i USA, Kanada och Italien. Det är inte bekräftat när filmen får premiär på den svenska streamingplattformen.

Foto: Tical / Paramount

65546e0a53c940223e0b0eb4