62ecc92f37b61a70cf0bee62
62f21b521d7541908e0e0022
“Måste gitt” blir serie med premiär på SVT


“Hisspitchen är ‘Solsidan’ i orten”

 

 

I början av 2017 hade filmen “Måste gitt”, med Can Demirtas i huvudrollen, premiär i Sverige. Nu står det klart att den får en fristående fortsättningen i form av en komediserie. Inspelningarna ska nu ha startat och “Måste gitt – serien” får premiär på SVT 2020, skriver Expressen. För “Spoiler Alert” beskriver regissören och upphovsmannen Ivica Zubac serien med orden: ”Hisspitchen är ‘Solsidan’ i orten”.

 

Med hjälp av humor och skratt ska man enligt egen utsago kommentera samhället idag och karaktärerna som finns i förorten, men med hjälp av värme istället för mörker.

 

“Det här är verkligen det coolaste projektet som görs i Sverige just nu. Det känns jätteroligt och det kommer bli jättebra. Vi får frågor varje dag om vi ska göra en uppföljare till filmen, och då känns det roligt att vi gör en hel serie på åtta avsnitt. Det är fyra timmar material och varje avsnitt kommer leva sitt eget liv, samtidigt som det finns en båge för huvudkaraktären”, säger Ivica Zubac vidare.

 

“Måste gitt – serien” ska innehålla åtta avsnitt där Ivica Zubac och Marcelo Oron skrivit manus och Zubac och Abbe Hassan regisserar. Serien får premiär på SVT 2020.

 

 

 

 

Foto: Edvina Koda Sander/SVT

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL