62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Mapei bidrar till soundtrack för nya filmen “Pleasure” 

 

Idag har filmen “Pleasure” premiär på biografer runt om i Sverige. I samband med premiären släpps också soundtracket till filmen som är skapat av musikern, kompositören, arrangören och producenten Karl Frid. Till sin hjälp har han rapparen och artisten Mapei, svenska opera-sopranen Caroline Gentele samt producenten Ludvig Klint som samtliga bidragit till filmens ljudbild.

 

Filmen handlar om en svensk porrfilmskådespelerska som navigerar den tuffa branschen i Los Angeles. I nära samarbete med författaren och regissören Ninja Thyberg har Frid komponerat ett musikaliskt landskap som beskrivs pendla mellan “sakral opera och hardcore hip-hop, en dikotomi som reflekterar konflikten i huvudpersonens resa”. Resultatet är en samling av 16-spår som ackompanjerar den historia som berättas.

 

Om musiken säger kompositören Karl Frid:

 

– När jag såg en tidig klippning av “Pleasure”, visste jag att jag var tvungen att skriva musiken. Med det kvinnliga perspektivet på̊ arbetsförhållandena som råder inom denna bransch som ingen vill tala om, än mindre erkänna att den ens existerar, är filmen lika befriande uppriktig och ärlig som provocerande. Målsättningen var att skapa ett musikaliskt universum som inte var dömande eller alltför avslöjande, en process som gjordes i nära samarbete med regissören Ninja Thyberg. Blandningen av sakral opera framförd av Caroline Gentele, och de tunga, råa hiphop-beatsen med geniala Mapei, skapade ett intressant möte – den av huvudpersonens uppfattning om sig själv i kontrast till hur män och samhället ser henne. Skapandet av filmen och dess musik har varit en lång process och jag är mycket glad över att äntligen kunna dela denna musik med alla andra.

 

Lyssna på soundtracket nedan och se filmen via Filmstadens biografer.

 

 

 

 

 

 

Foto: Senay Berhe

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL