I måndags kom den första ledtråden om The Weeknds medverkan i den nya “Avatar”-filmen när ett kort klipp lades upp på Twitter. Filmproducenten Jon Landau delade även samma dag en bild på honom och Abel och skrev “As the Na’vi say, ‘Zola’u nìprrte’ soaiane Avatar’… Welcome to the Avatar family”. Och när den slutliga trailern för filmen släpptes under gårdagen blev det bekräftat. 

The Weeknds bidrag till filmens soundtrack är låten ”Nothing Is Lost (You Give Me Strength)” och den släpps den 15 december, dagen innan USA:s biopremiär och dagen efter den svenska premiären. På Instagram skrev The Weeknd:

“THE MOTION PICTURE EVENT OF A GENERATION”.

Och “Avatar” är inte det enda Abel Tesfaye har på gång. Han är även inblandad i den nya HBO Max-serien ”The Idol” som har skapats tillsammans med ”Euphorias” Sam Levinsson. I serien spelar The Weeknd en klubbägare i Los Angeles som leder en kult och ingår ett komplicerat förhållande med en ung pop stjärna, Lily-Rose Depp. 

Utöver det så är det en bra vecka för The Weeknd. I måndags fick han sin fjärde diamantcertifiering för låten ”I Can’t Feel My Face” vilket gav honom en delad andra plats tillsammans med Post Malone och Imagine Dragons över flest diamantcertifieringar någonsin. Under The Weeknd är Drake på tredjeplats med tre stycken certifieringar och på första plats stoltserar Bruna Mars med fem stycken. 

”Avatar: The Way Of Water” har Sverigepremiär den 14 december 2022. Se trailern och lyssna på en del av den nya låten här:

Foto: Pressbild

6412e4b25c415800cc0e8973