Lukas Moodysson gör tv-serie för HBO – se premiärdatum här


 

 

Det är snart dags för Lukas Moodyssons första tv-serie någonsin, “Gösta”, att ha premiär. Den hyllade regissören har tidigare legat bakom stora filmer som “Fucking Åmål”, “Lilja 4-ever”, “Tillsammans” och många fler.

 

 

“Gösta” handlar om den 28-årige, nyutexaminerade psykologen Gösta, som får sitt första jobb på BUP i en liten småländsk stad. Huvudkaraktären är en sympatisk och snäll man som vill hjälpa allt och alla. Ibland går det bra, ibland går det mindre bra.

 

 

Serien består av 12 avsnitt som är 30 minuter långa och alla är skrivna och regisserade av Lukas Moodysson. I huvudrollen som Gösta ser vi Vilhelm Blomgren och hans flickvän Melissa spelas av Amy Deasismont. Förutom det består rollistan av bland annat Clara Drake, Regina Lund, Elisabet Carlsson, Nidhal Fares med flera.

 

 

“Gösta” kommer ha premiär på HBO Nordic den 1:a juli och då släpps de fyra första avsnitten, följt av två avsnitt på måndagar påföljande fyra veckor. “Gösta” är förutom Lukas Moodyssons första TV-serie också HBO Europes första nordiska originalserie. Se seriens första teaser nedan.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL