“Gangs of London” har varit otroligt populär på tv-kanalen Sky Atlantic i Storbritannien under våren 2020. Den är den mest sedda serien på Sky Atlantic efter “Game of Thrones”, och den har streamats mer än bland annat internationella succéer som “Chernobyl”. Nu kommer den till Sverige.

“Gangs of London” är en mörk gangsterthriller som utspelar sig i den undre världen i nutida London. Serien är fylld av stjärnor som Joe Cole (“Peaky Blinders”), Lucian Msamati (“Game of Thrones”) och Michelle Fairley (“Game of Thrones”, “The White Princess”). Handlingen beskrivs med orden:

“I 20 år var Finn Wallace (Colm Meaney) den mest inflytelserika gangsterbossen i London. Nu är han död, och ingen vet vem som beställde mordet. Med konkurrerande ligor överallt är det upp till sonen Sean Wallace (Joe Cole) att ta sin fars plats. Men det är ingen enkel uppgift och Seans övertagande skapar krusningar i världen av internationell brottslighet. Mitt i detta finns nykomlingen Elliot Finch (Sope Dirisu), som till synes verkar vara en lågt ställd ligist inom Wallace-familjen. I hemlighet är han dock en undercover-polis.”

“Gangs of London” har premiär på C More tisdag 10:e november och på TV4 och TV4 Play tisdag 24:e november.

Foto: Sky Atlantic

65546e0a53c940223e0b0eb4