Satirprogrammet “Svenska Nyheter” på SVT har klart med en ny programledare som träder in efter Kristoffer Appelquist. Nu står det klart att komikern Messiah Hallberg leder programmet framöver. Han har blivit utsedd till bästa manliga komiker på Stand up-galan och turnerat med flera standupshower i Sverige. Han har även har även medverkat i en rad tv-program såsom “Parlamentet”, “Alla Mot Alla” och i SVT har han på senare tid varit återkommande gäst i “Cyklopernas land”.
– Jag har länge avundsjukt sneglat mot “Svenska nyheter” och de som lett programmet. Det är en ära att ha fått förtroendet och jag ska försöka göra programmet rättvisa, säger Messiah Hallberg i ett pressmeddelande.

Hallberh har också varit programledare för radioprogrammet “NRJ morgon” och har sedan 2021 drivit den dagliga podden “The Daily Messiah”.

Enligt SVT är ambitionen fortsatt att göra ett “vasst och aktuellt samhällssatirprogram inom ramen för public service” – något som skapat debatt vid flera tillfällen senaste åren. Inom kort är det dags för programmets elfte säsong i rutan.
– Programledarämnen för ett program som “Svenska nyheter” växer inte på träd, men Messiah är rätt person att nu sätta sig bakom skrivbordet. Det är ett tungt arv att förvalta och det ska bli så roligt att se hur han och redaktionen tar programmet vidare, säger Helena Olsson, programbeställare SVT.  

Det blir premiär för “Svenska nyheter” 27 januari 2023 i SVT.

Foto: Janne Danielsson/SVT