Det har gått över 25 år sedan Tupac Shakurs tragiska bortgång, efter en skjutning i Las Vegas. Trots detta är intresset för hans liv och karriär fortfarande stort bland lyssnare och fans, något som återspeglas i att det återkommande produceras utställningar och dokumentärer för att hylla rapikonen 2Pac.

Nu kommer även möjligheten att se dokumentären “Tupac: Resurrection” för första gången i Sverige, på musikdokumentärklubben Music Club Sthlm. Dokumentären är från år 2003 och Tupac berättar själv om sitt liv – och sin död. Filmen har aldrig visats på bio i Sverige och finns inte att se online, samt blev Oscarsnominerad och har fått toppbetyg av både tittare och kritiker. Filmen beskrivs vidare av arrangörerna bakom visningen:

“Det tog sin tid att få rättigheterna att visa den men det är lätt värt, för det är en makalös dokumentär som inte bara berättar om en av musikvärldens mest unika röster, utan också om Tupacs uppväxt med sin mamma Afeni, som var en av Svarta Pantrarnas viktigaste talespersoner men som senare kom att fastna i tungt missbruk. Filmen skildrar med hjälp av nyhetsklipp, hemmavideos och intima bilder Tupacs fantastiska musikaliska bana från födseln till hans tragiska bortgång, men man får också höra hans egna tankar om de stereotyper och strukturer som formar och håller svarta på plats i ett rasistiskt samhälle.”

Visningen av dokumentären sker på Bagarmossens Folkets Hus nu på söndag 12 februari 2023, från 17.30. Mer information här!

6412e4b25c415800cc0e8973