Den danska succéserien “Den som dräper” gjorde i helgen återkomst med en tredje säsong. Nu meddelar Viaplay att serien har fått en rekordstart och är den mest sedda serien på premiärdagen någonsin, bland de 200 serier som Viaplay har producerat hittills.

Natalie Madueño gör åter huvudrollen och ny för säsongen är Simon Sears i rollen som utredningsledare. Handlingen beskrivs enligt nedan:

“När ett medelålders par hittas brutalt mördade utanför sitt hem, börjar en hektisk utredning efter mördaren. Louise Bergstein, en psykolog som specialiserat sig på att profilera förövare, går återigen in med sin expertis, denna gång för att hjälpa utredningsledaren Frederik Havgaard. Trots att Louise lider av ångest efter sitt senaste mordfall, är hon fast besluten att vara en del av teamet med polisen. Tillsammans med Frederik inleder hon jakten på mördaren, som visar sig vara en desperat ung man med flera mörka hemligheter på sitt samvete. Men det förflutna kommer alltid ikapp en till slut – en sanning Louise själv måste erkänna när hon ställs inför ett personligt mörker.”

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, kommenterar vidare den nya säsongen av serien:

– Den tredje säsongen av “Den som dräper – Mörkret” tar titeln till nya höjder. Louise själv pressas in i ett mörker för att göra upp med sitt förflutna samtidigt som handlingen tar en överraskande vändning. Jag ser fram emot att dela den nya säsongen av en av våra absolut mest omtyckta serier med tittarna. En säsong där ingenting är som det verkar.

Den tredje säsongen av “Den som dräper – Mörkret” har premiär 8 januari 2023. Tidigare säsonger att se på Viaplay.

Foto: Viaplay