Astrid Lindgrens barnboksklasssiker “Ronja Rövardotter”, i en nyinspelad version, får äntligen premiär till våren. Efter att Viaplay sålt flera produktioner kommer serien nu att visas på Netflix. Den nya serien är är regisserad av Lisa James Larsson och skriven av Hans Rosenfeldt, baserad på boken skriven av Astrid Lindgren.

I rollerna syns Kerstin Linden (Ronja), Jack Bergenholtz-Henriksson (Birk), Christopher Wagelin (Mattis), Krista Kosonen (Lovis), Sverrir Gudnason (Borka), Maria Nohra (Undis), Pernilla August (Valdir), Vera Vitali (Cappa) och Johan Ulveson (Skalle Per).

Handlingen i serien beskrivs som följer av Netflix:

“Serien Ronja Rövardotter följer en ung flicka, som föds in i ett gäng rövare i en medeltida skandinavisk borg, och hennes äventyr. När Ronja växer upp upptäcker hon att den omgivande skogen kan vara en magisk, och ibland farlig, plats fylld av märkliga varelser. Men när Ronja träffar den unge pojken Birk från ett rivaliserande gäng, är det början på en mörk familjefejd och en förbjuden vänskap, samtidigt som en ökänd fogde anländer för att rensa skogen på rövare en gång för alla.”

“Ronja Rövardotter” har premiär den 28 mars 2024 på Netflix. Del 1 i serien består av sex avsnitt. Del 2 har premiär senare under 2024.

Foto: Audrius Solominas / Frida Wendel