Klart för premiär av Danmarks första originalserie via HBO Max


Se trailer och premiärdatum för “Kamikaze” här!

 

 

Inom kort blir det premiär för Danmarks första HBO Max-originalserie “Kamikaze”. Serien beskrivs som en gripande dramaserie där den vilda och hypnotiskt charmiga 18-åringen Julie (Marie Reuther) och hennes existentiella kamp efter att ha förlorat sina föräldrar och bror i en flygolycka står i berättelsens centrum. Hon lämnas ensam kvar med en enorm herrgård och dyra bilar i garaget, vilket tvingar henne att försöka hitta meningen med livet igen. Julie ger sig ut på en turbulent upptäcktsresa som tar henne från sitt hemland Danmark till världens alla hörn. Serien är baserad på boken “Muleum” av Erlend Loe.

 

– De bästa berättelserna känner inga språk- och landsgränser. “Kamikaze” är en sådan berättelse som kommer tala till tittaren, oberoende var denne befinner sig. Nu när HBO Max blir en global tjänst är det otroligt spännande att kunna göra denna fantastiska historia tillgänglig i så många länder samtidigt och att få introducera Marie Reuther som gör en exceptionell insats i huvudrollen, säger Christina Sulebakk, General Manager HBO Max EMEA.

 

Förutom Marie Reuther ser vi också Johan Rheborg som Julies pappa, Charlotte Munck som Julies mamma, Mads Reuther som Julies bror Tom, Aleksandr Kuznetsov som familjens hantverkare Krysztof, Carla Philip Røder, Vidhi Kastebo och Casper Kjær Jensen som Julies vänner Constance, Sofia och Micke. Komikern och skådespelaren Anders Matthesen ser vi som Julies psykolog, Psyko-Bo.

 

“Kamikaze” består av åtta avsnitt på ca 30 minuter och är den första danska Max Original-serien. Serien hade världspremiär på Series Mania-festivalen i franska Lille, där Marie Reuther vann priset för bästa kvinnliga skådespelare.

 

“Kamikaze” blir tillgänglig på HBO Max i 46 länder den 14 november. Det innebär att vi kommer att kunna se serien i Sverige, då att tjänsten lanseras i flera europeiska länder den 26 oktober.

 

Se trailer nedan!

 

 

 

 

Foto: Åsmund Sollihøgda / HBO

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL