HBO planerar att producera en fjärde säsong av den hyllade kriminalserien ”True Detective”, avslöjar den amerikanska tidskriften Deadline. Tv-serien debuterade 2014 och har kammat hem 23 Emmy-nominerar och fem vinster under åren. Den senaste säsongen släpptes 2019 och hade Mahershala Ali i huvudrollen.

Den nya säsongen uppges ha helt nya manusförfattare, regissörer och producenter och det är oklart till vilken grad tv-seriens skapare, Nic Pizzolatto, kommer vara involverad.

Barry Jenkins, som regisserade filmen ”Moonlight” och producerade ”If Beale Street Could Talk”, kommer att axla en producentroll, medan Issa López kommer skriva manus och regissera. López är en prisvinnande författare och filmmakare som tidigare främst har gjort mexikanska och spanskspråkiga filmer. Hon kommer senast från att ha skrivit och regisserat komedin ”Todo Mal”.

Den nya säsongen är fortfarande i ett tidigt produktionsstadium och än så länge har inga skådespelare presenterats. HBO har inte heller annonserat något debutdatum, men titeln uppges vara bestämd. ”True Detective: Night Country” kommer den nya säsongen att heta.