Under 2023 kommer Netflix utöka sitt utbud med två titlar från grannlandet Danmark. Dramaserien “Sjuksköterskan” är baserad på Kristian Corfixens bok med samma titel och är den sanna historien om den danska sjuksköterskan som dömdes för mordförsök på fyra patienter på Nykøbing Falsters sjukhus. Serien är regisserad av Kasper Barfoed samt i roller syns Josephine Park (Baby Fever, Doggystyle) som den danska sjuksköterskan Christina Aistrup Hansen och Fanny Louise Bernth (Ride Upon a Storm) spelar kollegan Pernille Kurzmann Larsen.

“En tidig morgon i mars 2015 får danska polisen ett samtal från en sjuksköterska på Nykøbing Falster Hospital. Hon misstänker att hennes nära kollega medvetet har dödat patienter och fruktar att det precis har hänt igen. Snart utspelar sig ett mordfall som aldrig tidigare skådats i dansk rättshistoria. Flera kollegor berättar nu för polisen att de också misstänker att sjuksköterskan har förgiftat patienter. Några berättar att de till och med har haft misstankar i flera års tid. Men varför har ingen reagerat? Och var finns bevisen? Sjuksköterskan är baserad på Kristian Corfixens bok med samma namn och handlar om den sanna historien om den danska sjuksköterskan Christina Aistrup Hansen, som dömdes till livstids fängelse för fyra mordförsök 2016.”

Till 2023 kommer även den danska långfilmen “A Beautiful Life” till Netflix. Filmen kretsar kring Elliott, en ung fiskare med en extraordinär röst som får sitt livs stora chans när den kända managern Suzanne upptäcker honom på en fest. Elliott spelas av den danske artisten Christopher, som gör sin första huvudroll. Filmen regisseras av Mehdi Avaz.

Båda dessa titlar får premiär på Netflix under 2023.

Foto: Tine Harden / Martin Dam Kristensen / Netflix Nordic

65ba07add7a32f7b0a037f23