5e81bb9b7f80ce30463cf002
hiphop-evolution-netflix-S
Kingsize listar: 10 tips på Netflix du inte får missa


Sitter du hemma i karantän? We got you!

 

 

I en period då coronaviruset fortsätter att ställa till problem världen över och även stora delar av Sverige nu rekommenderas hålla sig inomhus för att förhindra smittspridning är det kanske passande att döda lite tid framför tv-apparaten. Nedan kommer tio rekommendationer från Kingsize-redaktionen som är mycket värda att se.

 

 

1. Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G. – TV-serie
För oss som har sett alla dokumentärer som gjorts om Tupac och Biggies dödsfall erbjuder kanske inte Netflix nya serie på några överraskningar – men, det är en intressant dramatisering av utredningarna som gjordes. Egentligen oavsett om du är intresserad av hiphop eller inte.

 

2. Hip-Hop Evolution (S04) – TV-serie
I den fjärde säsongen av Netflix välproducerade hiphop-dokumentation fokuserar man på Södern och bjuder på intervjuer med bland andra T.I., Missy Elliott och Lil Wayne samt producenterna Timbaland och Mannie Fresh.

 

3. “Q Ball” – Dokumentär
NBA-stjärnan Kevin Durants prisade dokumentär följer interner på San Quentin-fängelset, där som bekant även svenska David Jassy hålls fången, med stora basketdrömmar.

 

4. “Vem dödade Malcolm X?” – Dokumentärserie
I denna dokumentär utreds återigen mordet på den ikoniska medborgarrättskämpen Malcolm X, där ny information nu lett till att fallet, flera årtionden senare, kan öppnas upp igen.

 

5. “Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez” – Dokumentärserie
Här får vi följa den osannolika och häpnadsväckande historien om NFL-superstjärnan Aaron Hernandez, som senare skulle dömas skyldig för mord och ta sitt eget liv.

 

6. “Narcos: Mexico” (S02) – TV-serie
I den andra säsongen av populära “Narcos” avknoppning i Mexiko får vi som bekant ingen Matias Varela, men däremot fortsatt spänning och dramatik.

 

7. “When They See Us” – TV-serie
Den gripande och minst sagt provocerande skildringen av “Central Park Five”-fallet, där fem svarta pojkar dömdes skyldiga för en våldtäkt de inte begått.

 

8. “Pandemi” – Dokumentärserie
En dokumentärserie om hjältarna som går i täten i kampen mot influensan och hur vi förhindrar nästa globala utbrott. Minst sagt högaktuell, med andra ord.

 

9. “Barry” – Film
En dramatisering av den forne presidenten Barack Obamas liv, där han brottas med rasfrågor, olika kulturer och livet i en storstad.

 

10. “Spenser Confidential” – Film
“Spenser Confidential” kommer förmodligen inte vinna någon Oscar, men att se Mark Wahlberg kampera ihop med Post Malone på vita duken kan vara värt någon timme av ditt liv bara det.

 

 

Foto: Netflix

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL