Kingsize listar: 10 tips på HBO Nordic du inte får missa


 

 

I en period då coronaviruset fortsätter att ställa till problem världen över och även stora delar av Sverige nu rekommenderas hålla sig inomhus för att förhindra smittspridning är det kanske passande att döda lite tid framför tv-apparaten. Nedan kommer tio rekommendationer från Kingsize-redaktionen som är mycket värda att se.

 

 

1. “The Outsider” – TV-serie
Pass på! Hela första(?) säsongen av denna kusliga serie baserad på Stephen Kings roman med samma namn finns nu tillgänglig. Med bland andra stigande stjärnan Cynthia Erivo. Oundvikligt sträcktittande.

 

2. “Noughts & Crosses” (S01) – TV-serie
UK-giganten Stormzy syns i en roll i denna gripande berättelse om den första kärleken i en farlig, alternativ värld där rasism splittrar samhället. Sephy och Callum åtskiljs av sin hudfärg, men förenas i förbjuden kärlek och orättvisa. De slåss för mer än bara rätten att vara tillsammans.

 

3. “Westworld” (S03) – TV-serie
Den ambitiösa dramaserien går in i sin tredje säsong som fick premiär i veckan. Denna gång med nytillskott som Aaron Paul och Kid Cudi. Ett måste!

 

4. “ZeroZeroZero” – TV-serie
”Gomorra”-författaren Roberto Savianos reportagebok ”Zero Zero Zero” ligger till grund för denna nya serie där vi får följa den våldsamma vägen kokainhandeln tar – och vilka konsekvenserna blir.

 

5. “Watchmen” (S01) – TV-serie
I Damon Lindelofs skapelse får vi se bland andra Regina King och Yahya Abdul-Mateen II i en alternativ, samtida verklighet i USA, där ”superhjältar” har förbjudits och därför måste göra revolution.

 

6. “The Plot Against America” – TV-serie
Skaparna av “The Wire” ligger bakom denna nya serie som nyss släppt sitt första avsnitt. Med bl.a Winona Ryder och alltid lika briljanta John Turturro.

 

7. “City On A Hill” – TV-serie
Här kommer ett hett tips som många kanske har missat. Korruption och brott samsas i denna välspelade serie med en riktigt svinig FBI-veteran spelad av Kevin Bacon och en målinriktad distriktsåklagare porträtterad av Aldis Hodge. Sprakande dialog och bra tempo!

 

8. “Succession” (S02) – TV-serie
“Succession” handlar om maktspelen, politiken och familjebanden kring en åldrande, rik mediemogul och hans fyra barn. Ett fan av serien är bland andra Pusha T, som gjort en remix av temalåten. Bara en sån sak.

 

9. “Black Monday” (S02) – TV-serie
Historien om hur en grupp med outsiders tog sig an den regerande herrklubben på Wall Street och råkade krascha världens största finanssystem. Med bland andra Don Cheadle och Andrew Rannells (“Girls”) i rollerna.

 

10. “Dave” – TV-serie
Denna komediserie med, och om, Lil Dicky (född Dave Burds) är baserad på rapparen och komikerns liv och följer en neurotisk förortsman i sena 20-årsåldern som övertygat sig själv att han kommer att bli en av tidernas bästa rappare. Och även om Lil Dicky fortfarande är en bit ifrån det epitetet, kan resan vara värd att se.

 

 

Foto: Bob Mahoney/HBO

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL