Jay-Z och Will Smith bakom tv-serie om medborgarrättskämpe


 

 

Det står nu klart att Jay-Z och Will Smiths omtalade serie om Emmett Till kommer att sändas på ABC senare i år. Serien, som först pitchades till HBO för fem år sedan, kommer att fokusera på Tills mamma Mamie Till-Mobley som kämpade för medborgerliga rättigheter under hela sitt liv efter att hennes son mördades.

 

Emmett Till mördades endast 14 år gammal efter att han påstods ha uppträtt opassande mot en vit kassörska i Mississippi. Det hela slutade med att Till fördes bort från sitt hem, misshandlades och sköts i huvudet innan han slänges i en närliggande sjö. Mamman bad sedan om en öppen kista för att visa lynchningen för hela nationen.

 

Historien om tonåringen som dödades av ett gäng i Mississippi var en viktig punkt i medborgarrättsrörelsen och Jay-Z och Smith ska alltså berätta historien från mammans perspektiv. Serien kommer sändas i åtta avsnitt som en del i antologin “Women of the Movement”, som fokuserar på olika kvinnor inom medborgarrättsrörelsen, och vara löst baserad på boken “Emmett Till: The Murder That Shocked the World and Propelled the Civil Rights Movement”.

 

Håll utkik för mer information kring projektet.

 

 

 

 

Foto: Kevin Mazur/WireImage

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL