Se trailern till verklighetsbaserade "Just Mercy" här.

Det står nu klart att Jamie Foxx, Michael B. Jordan och O’Shea Jackson Jr. (son till Ice Cube och känd från “Straight Outta Compton) medverkar i den kommande filmen “Just Mercy” – inspirerad av det uppmärksammade frikännandet av den felaktigt dödsdömda fången Walter McMillian, 1987.

Filmen kommer på bio i jul och följer det ökända mordet på en 18-årig kvinna som förändrade McMillians liv för alltid, trots en rad bevis som pekade på att han var oskyldig. Här får vi följa händelserna som ledde fram till de falska mordanklagelserna och fängslandet av McMillian, spelad av Foxx, fram tills att han möter advokaten Bryan Stevenson, spelad av Jordan.

Föga överraskande får Stevensen möta en rad hinder präglade av rasism och diverse politiska hinder medan han samtidigt försvarar en annan svart man, spelad av Jackson, som felaktigt dömts för ett mord i Alabama. I filmen får vi även se Brie Larson, som spelar operationschefen på Equal Justice Initiative och assisterar Stevenson i fallen.

Regissören Destin Daniel Cretton har lyckats få historien till liv med stor hjälp av just Stevensons prisbelönta bästsäljare från 2014, “Just Mercy: A Story of Justice and Redemption”. Filmen får premiär på Toronto Film Festival nästa månad och går upp på biografer i USA på juldagen den 25:e december.

Se trailer nedan för filmen!

Foto: Warner Bros. Pictures