Idris Elba svarar på James Bond-ryktena


Backas av Kanye West.

 

 

Sony uppges enligt förra månadens dataintrång, välja skådespelaren Idris Elba som ersättare till Daniel Craig för rollen som den mytomspunne secret service-agenten James Bond.

 

Under julhelgen svarade The Wire-stjärnan äntligen på ryktena genom att publicera en Twitter-bild där han frågar sig om han skulle passa i rollen.

 

idris-tweet-bond-

 

 

Elba, som fyllde 42 år i september, har länge varit ett populärt val bland flertal fans att gestalta 007. Redan i en intervju med The Huffington Post från 2013, medgav Elba att det inte skulle råda några tvivel att han skulle tacka ja samt att det skulle vara “nationens vilja” ifall det skulle ske.

 

Valet av skådespelare har även rört upp många känslor bland fans som menar att rollen som James Bond, traditionsenligt, bör spelas av en vit skådespelare. Ett påpekande som rört upp bland annat stjärnan Kanye West som nyligen i en intervju med The Sun, såg valet av Elba och en mörkhyad James Bond som något “visionärt” och att Elba förmodligen är “den bäste brittiske skådespelaren i dagsläget” och en “förebild för många”.

 

 

Idris Elba är känd för sina roller i TV-serier som “Luther” och “The Wire” men även i kritikerrosade filmer som “Prometheus”, “Pacific Rim” och “Thor”. Han kommer även att spela asaguden Heimdall i kommande Avengers-filmen “Age of Ultron” som har premiär i Sverige den 22:a april i år.

 

// Blerim Mehmeti

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL