5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
Tempo-S
Hiphop på Tempo Dokumentärfestival – se filmerna som visas här!


 

 

Den 7:e mars öppnar den 17:e upplagan av Tempo Dokumentärfestival av stapeln i Stockholm. Hela programmet presenteras idag den 10:e februari och nu kan Kingsize presentera några titlar som kommer att visas under festivalveckan.

 

 

Först ut är den persiska dokumentären “Sonita” som handlar om en tonårig rappare från Afghanistan som sjunger om kvinnors rätt till utbildning och kampen mot tvångäktenskap.

 

 

 

 

 

Vad har Kanye West, Pharrell Williams och Damon Dash gemensamt, förutom musikskapande? I “Fresh Dressed” får vi följa utvecklandet av både hiphopen och street fashion som under senaste 40 åren blivit en alltmer viktig del av musikkulturen.

 

Fresh Dressed from Fresh Dressed Movie on Vimeo.

 

 

 

I konsertfilmen “Waiting for B” får vi följa förberedelserna inför en Beyoncé-spelning i brasilianska São Paulo där fansen dyrkar superstjärnan men som i väntan tilldrar sig något som kommer att bli mer betydelsefull för publiken än konserten i sig.

 

 

 

För dig som gillar skejtkulturen, finns nu chansen att se “When the Earth Seems to Be Light” där vi följer några skejtare, musiker och konstnärer i Georgiens huvudstad Tibilsi. Vi får inte bara se dem åka bräda, utan även höra deras tankar om livet, samhället och skejtkulturen i Georgien.

 

 

 

 

Det är även bekräftat att dokumentären “Martha & Niki” kommer att visas. Där får vi följa hiphop-dansarna Martha Nabwire och Niki Tsappos som siktar på att vinna det ärofyllda priset Juste Debout i Paris. Om de vinner, kommer det vara den första gången som två kvinnor blir världsmästare. Förra veckan gjorde vi på Kingsize en intervju med dansarna som går att läsa här!

 

 

martha-niki-docu-LS

 

 

 

Tempo Dokumentärfestival kommer att pågå mellan 7-13:e mars i Stockholm. Mer info här!

 

 

 

// Blerim MehmetiPublicerat:
RedaktionenNULL