5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
bjornstad-hbo-S
HBO Europe plockar upp svensk dramaserie – inspelningsstart under 2019


 

 

Fredrik Backman gjorde sin litterära debut 2012 med den globala succén ”En man som heter Ove”. Hans böcker har sålt i över 10 miljoner exemplar, på 43 olika språk och filmatiseringen av ”En man som heter Ove” blev en världssuccé och nominerades till två Oscars 2017. Den efterföljande boken ”Björnstad” blev även den en internationell framgång, låg högt på New York Times Bestseller-lista och nominerades till en rad priser, bland andra Audie Award 2018, the Goodreads Choice Awards i USA, Årets Bok i Sverige och placerade sig på Amazon.com:s Top-20 2017.

 

 

Nu är det klart att HBO Europe, där HBO Nordic ingår, beställt en svensk dramaserie baserad på Backmans roman “Björnstad”. Handlingen är som följer:

 

“Björnstad handlar om hoppet som för ett litet samhälle samman, de hemligheter som sliter det itu, det mod som krävs för att gå emot gruppen och konsekvenserna av hur vi uppfostrar våra pojkar. Den lilla staden Björnstad håller sakta på att försvinna in i den omgivande skogen. När stadens junior-hockeylag har chansen att vinna rikssemifinalen landar hela bygdens drömmar på några tonårspojkars axlar. Denna tunga börda blir startskottet för en våldsam handling där en flicka blir traumatiserad och en stad försätts i kaos. Anklagelserna sprider sig som ringar på vattnet och lämnar ingen opåverkad.”

 

 

“Björnstad” kommer att spelas in i Norrland med start i början av 2019 och serien får samtidig premiär på HBO Nordic och HBO Europe. I huvudroller kommer vi se bland andra Ulf Stenberg och Aliette Opheim.

 

 

 

 

 



Publicerat:
Redaktionen



NULL