Första namnen klara för succéserien “Fargo”


 

 

Den andra säsongen av miniserien “Fargo” har nu fått sina första namn i rollistan. Det rör sig om “Spider-Man”-stjärnan Kirsten Dunst och Jesse Plemons, känd för sin roll som Todd Alquist i kritikerrosade “Breaking Bad”. Dunst kommer att spela skönhetsexperten Peggy Blomquist som bor i ett idylliskt samhälle men har storstadsdrömmar samtidigt som hon försöker förstå vem hon egentligen är. Plemons kommer att spela hennes man Ed, en assistent till en slaktare som gör allt för att stödja fruns situation, men inte riktigt verkar förstå hennes situation.

 

 

Den nya säsongen kommer att utspela sig år 1979 i staden Sioux Falls, South Dakota och Luverne, Minnesota där vi får följa delstatspolisen Lou Solverson som efter att ha återvänt från krigets Vietnam, blandas in i ett nytt kriminellt drama. Under första säsongens gång, som utspelar sig år 2006, kan man höra en äldre Lou Solverson (Keith Carradine) flertalet gånger nämna ett “groteskt fall” han hade att göra med tidigare i sin poliskarriär, vilket syftar på handlingen i säsong 2.
I första säsongen får man följa Solversons dotter och polis Molly Solverson (Allison Tolman), som i andra säsongen återvänder, den här gången som 4 år gammal.

 

 

Fargo, som är direkt inspirerat av Coen-brödernas film med samma namn från 1996, har fått enastående hyllningar sedan det började sändas tidigt år 2014 och vann flera priser på Emmygalan, bland annat för “Bästa miniserie” och “Bästa regi”. I första säsongen finner man namn som Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman, Colin Hanks och Bob Odenkirk.

 

Inspelningarna till säsong 2 kommer att starta i januari 2015 med en preliminär release i slutet av året. Den kommer att likt första säsongen, innehålla 10 avsnitt som är cirka 50 minuter långa.

 

 

// Blerim MehmetiPublicerat:
RedaktionenNULL