Den 14:e augusti har hiphop-entusiaster över hela världen i alla åldrar markerat med fetstil i sina kalendrar. Datumet markerar USA-premiären för den kommande N.W.A.-filmen “Straight Outta Compton” som avser porträttera en av hiphopmusikens mest betydelsefulla grupper.

Tupac Shakur porträtteras i ”Straight Outta Compton” av skådespelaren Marcc Rose. Denne fick rollen efter att ha delat en bild på Instagram som var delad i två; den ena på honom själv och den andra på Tupac Shakur. Den slående likheten spreds snabbt på nätet i olika kanaler och nådde slutligen filmbolaget UIP som gav honom rollen.

Nu har regissören John Singleton lagt upp bild från inspelningarna av filmen där han syns med Marc Rose (Tupac Shakur) vid inspelningen (dock regisseras “Straight Outta Compton” av F. Gary Gray). Singleton har själv varit i process under flera års tid att starta inspelningen av en Tupac-biografisk film. Projektet har dock gått i stå enligt amerikanska medieuppgifter och det är i dagsläget oklart om inspelningen blir av. Kanske kan även Singleton anltia Rose för sitt eget Tupac-projekt?

Se Instagram-posten nedan Tupac Shakur / Marcc Rose med John Singleton:

Our time will come.

Ett foto publicerat av JOHN SINGLETON (@johnsingleton)

Filmen har premiär i USA 14:e augusti och hurvida “Straight Outta Compton” kan komma att visas i Sverige är i dagsläget ej bekräftat från filmbolaget.

Se trailer för filmen: