62429f791c0bfc1aba6ef852
Filmklassikern “Scarface” spelas in i nyversion


Mannen bakom “Straight Outta Compton” står för manus – ny handling som utspelar sig i Los Angeles.

 

 

Oliver Stones klassiker “Scarface” från 1983, som inspirerat många rappare och texter inom populärkultur, rapporteras få en remake enligt The Hollywood Reporter.
 

 

Filmen, som är känd för sin handling i 80-tals neonlysande Miami, kommer nu i stället att baseras på andra sidan kusten, nämligen i Kalifornien och Los Angeles. Al Pacino, som spelade ökände Tony Montana i “Scarface” från 1983, har kallat projektet för “intressant” och stödjer nyupplagor av filmer i Hollywood men verkar inte vara aktuell för en roll i en nyversion.

 

Universal Studios har redan anställt manusförfattaren till “Straight Outta Compton” Jonathan Herman för att skriva ytterligare ett utkast som tidigare skrivits av Paul Attanasio (“Donnie Brasco”) och David Ayer (“Training Day”). Den välkände chilenske regissören Pablo Larraín (“No”, “Tony Manero”)  uppges få uppdraget att regissera nyupplagan vilket gör det till hans första amerikanska inspelade film.

 

Nyversionen ryktas byta riktning med nya miljöer och nytt tema gällande huvudpersonens väg till makten, som varit utgångspunkten för “Scarface”-filmerna från 1932 och 1983.

 

 

Någon rollbesättning är ännu inte bekräftad.

 

 

 

// Blerim Mehmeti
 Publicerat:
RedaktionenNULL