Ända sedan första säsongen av “Förhöret” har den unga kvinnan Christinas död varit ett mysterium. I de två första säsongerna har vi först fått följa hur Bjørn (Ulrich Thomsen), och därefter Susanne (Trine Dyrholm), i desperation och sorg försökt att hitta en förklaring till varför de tvingades begrava sin dotter.

I tredje säsongen spelar Lars Mikkelsen huvudrollen som Holger Lang, medan vi också får svenska stjärntillskott. Detta då Evin Ahmad och Sverrir Gudnason är klara för den avslutande säsongen.

– Förhöret har lockat några av de största skådespelartalangerna i Norden, och jag är stolt över att få spela mot så många duktiga kollegor. Min karaktär Liz är en modern affärskvinna med hud på näsan som inte låter sig svepas av fötterna i första taget, men hon sätts på ordentliga prov av Holger Lang den här säsongen.

Evin Ahmad, via pressmeddelande.

Om handlingen går att läsa:

“När Lang får en video skickad till sig som verkar visa mordet på Christina, hans skyddsling och tilltänkta arvtagare, vänder det upp och ner på hela hans värld. För att ta reda på vem som står bakom mordet inleder Holger Lang en desperat jakt. Under åtta intensiva konfrontationer står Lang öga mot öga med sina närmaste medarbetare, vänner, fiender och familjemedlemmar, för att en gång för alla hitta svaret.”

Den tredje säsongen av “Förhöret” får premiär 26 februari 2023 på Viaplay och de första två säsongerna finns också att streama via plattformen.

Foto: Viaplay