Fotbollslaget Rinkeby United grundades för tio år sedan som en motkraft till destruktivitet och kriminalitet i Stockholmsförorten Rinkeby. De senaste fyra åren har laget spelat i division 4, men efter en dramatisk säsong lyckades man i fjol äntligen ta klivet upp i division 3. Den resan dokumenteras nu i serien “Välkommen hem – Rinkeby United” som fått premiär via TV4.

Via kanalen går följande beskrivning att läsa:

“Välkommen hem – Rinkeby United är en dokumentärserie i sex delar som följer spelarna och ledarna i fotbollsklubben som många kallar Rinkebys stolthet. Tidigare Serie A-proffset och AIK-spelaren Stefan Silva ansluter till laget och fotbollsexperten Bojan Djordjic är en av tränarna sedan starten. Under säsongen får tittarna följa dem och många fler, som den visionära medgrundaren Garip, tidigare ungdomsproffset Boda Ayari, den sprallige målvakten George, citatmaskinen ”Agge” – listan av färgstarka personligheter i laget kan göras lång. Tillsammans erbjuder de en unik inblick i sin vardag, i fotbollslaget Rinkeby United samt i samhället Rinkeby. Vad betyder fotbollsklubben och fotbollen för ett samhälle som många förknippar med hög kriminalitet och skjutningar?”

– Svensk fotboll har så oerhört mycket hjärta och själ som sällan ges utrymme när vi i media bara täcker elitnivån, så många som kämpar och sliter för att få det att gå ihop. Den här dokumentärserien är en ärlig och närgången skildring av ett lag, men samtidigt är det en hyllning till alla fotbollsföreningar i hela Sverige. Jag är så glad att vi fick möjligheten att göra den här serien, det här är riktigt bra tv, säger Johan Janrell-Aspnäs, exekutiv producent på TV4.

Ledmotivet till serien görs av Erik Lundin, då det är hans låt från 2017 med samma namn som hörs. Lyssna på låten nedan och se dokumentärserien via TV4 och TV4 Play.

Foto: TV4