Drake dyker upp det i första avsnittet av en ny tv-serie med fokus på samlarobjekt – på jakt efter ett eftertraktat basketkort.

Den nya Netflix-serien ”King of Collectibles: The Goldin Touch” följer auktionsentreprenören Ken Goldin och hans auktionshus Goldin. Auktionshuset har specialiserat sig på sällsynta samlarobjekt och under seriens gång får vi se hur samlare säljer allt från Pokémonkort till sporttröjor för miljonbelopp. I det första avsnittet av serien, som släpptes på Netflix 28 april, är Drake på jakt efter ett LeBron James-samlarkort. Goldin och hans team hjälper honom att leta efter det sällsynta kortet som innehåller emblemen från alla lag han vunnit NBA med och är det enda i sitt slag.

I avsnittet testar Drake lyckan med att köpa gamla oöppnade paket utan att veta innehållet, för att potentiellt ha tur och dra något värdefullt. Han får bland annat ett sällsynt Michael Jordan-kort och ett Anfernee “Penny” Hardaway-kort värt 50 000 dollar – utan att hitta det eftertraktade LeBron James-kortet.

Drake har samlat på basketkort sedan förra året och delade redan i mars 2022 en bild på Instagram om att han letade efter sällsynta så kallade ”Logoman”-kort. I en story la han upp en bild på sin samling på 140 samlarkort som enligt ESPN:s Kiley McDaniel ska ha kostat honom omkring 200 000 dollar.

De första sex avsnitten av tv-serien släpptes på Netflix 28 april. Se trailern till ”King of Collectibles: The Goldin Touch” här:

Foto: Pressbild