Se första filmtrailern här!

 

Isabella Carbonells långfilmsdebut ”Dogborn”, med Silvana Imam och Philip Oros i huvudrollerna, premiärvisas på Venedig filmfestival mot slutet av veckan. Nu kommer den första trailern där Silvana Imam gör skådespelardebut i ena huvudrollen som Syster, och Philip Oros gör den andra huvudrollen, Bror. Filmen kretsar kring ett tvillingpar i samhällets utkant som dras in i kriminalitet och handlingen beskrivs som följer:

 

“Tvillingarna lever under radarn, hemlösa och osynliga för samhället. Syster (Silvana Imam) är en tickande bomb, Bror (Philip Oros) har inte sagt ett ord sen de flydde sitt hemland. Ett oväntat jobberbjudande tycks ta dem ett steg närmare drömmen om ett riktigt hem. Allt de behöver göra är att transportera varor från punkt A till B. Men när varorna anländer i form av två unga tjejer så uppstår en konflikt mellan syskonen. Under två intensiva dygn ställs de inför ett livsavgörande dilemma – hur långt är de beredda att gå i sin kamp för överlevnad?”

 

Regissören Isabella Carbonells tidigare kortfilm ”Pojkarna”, från 2015, visades i Cannes kritikervecka och tävlade på SXSW, Giffoni och AFI Fest där den belönades med juryns pris. ”Dogborn” blir hennes första långfilm. I ett pressmeddelande uttalar hon sig om filmen:

 

– Det är nog varje regissörs dröm att verkligen kunna nå ut till människor med sin berättelse. Därför är det så fantastiskt jäkla glädjande att få visa ”Dogborn” i Venedig, då det innebär en chans att nå ut till fler människor än jag vågat hoppas på. Filmens karaktärer har väntat i många år på att få kliva fram i rampljuset och jag kan inte tänka mig en bättre plattform än denna. Jag känner mig minst sagt överlycklig och väldigt privilegierad, säger Carbonell själv om världspremiären.

 

 

Filmen “Dogborn” väntas få svensk biopremiär våren 2023.

 

 

 

 

 

 

Foto: Maja Dennhag