62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
”Dogborn” får biopremiär till 2023 – Silvana Imam och Philip Oros i huvudrollerna


 

 

Isabella Carbonells långfilmsdebut ”Dogborn”, med Silvana Imam och Philip Oros i huvudrollerna, har världspremiär på Venedig filmfestival som pågår 31 augusti till 10 september.

 

Silvana Imam gör skådespelardebut i ena huvudrollen Syster, och Philip Oros gör den andra huvudrollen, Bror.

 

Regissören Isabella Carbonells tidigare kortfilm ”Pojkarna”, från 2015, visades i Cannes kritikervecka och tävlade på SXSW, Giffoni och AFI Fest där den belönades med juryns pris. ”Dogborn” blir hennes första långfilm.

 

– Det är nog varje regissörs dröm att verkligen kunna nå ut till människor med sin berättelse. Därför är det så fantastiskt jäkla glädjande att få visa ”Dogborn” i Venedig, då det innebär en chans att nå ut till fler människor än jag vågat hoppas på. Filmens karaktärer har väntat i många år på att få kliva fram i rampljuset och jag kan inte tänka mig en bättre plattform än denna. Jag känner mig minst sagt överlycklig och väldigt privilegierad, säger Carbonell själv om världspremiären.

 

Filmen kretsar kring ett tvillingpar i samhällets utkant som dras in i kriminalitet och har svensk biopremiär våren 2023.

 

 

 

 

Foto: Maja Dennhag

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL