Cuba Gooding Jr. spelar O.J. Simpson i nytt FX-drama


Följer kontroversielle stjärnans mordrättegång.

 

 

I går bekräftades de två huvudnamnen för den kommande miniserien “American Crime Story” som i den första säsongen kommer att handla om den kontroversielle f.d. NFL-stjärnan O.J. Simpsons rättegång, som i media kom att kallas för “People v. Simpson” och “Trial of the Century” efter att han påståtts ha mördat sin före detta fru Nicole Brown Simpson och hennes vän Ronald Goldman, men frikändes ett år senare. Beslutet skapade ramaskri bland stora delar av den amerikanska befolkningen som följde den intensiva mediebevakningen.

 

 

Oscars-belönade Cuba Gooding Jr. kommer att inneha rollen som den mordutpekade O.J. Simpson och Sarah Paulson, känd för sin roll i skräckserien “American Horror Story”, kommer att spela rättegångens åklagare Marcia Clark.

 

Ryan Murphy, som skapat serier som “Popular”, “Nip/Tuck”, “Glee” och “American Horror Story”, kommer även att stå för produktionen till detta drama som enligt honom kommer att skifta handling varje säsong och fokusera på riktiga och uppmärksammade brottmål i USA. Första säsongens handling kommer att baseras på författaren Jeffrey Toobins bok “The Run of His Life: The People vs. O.J. Simpson” som utgavs 1997.

 

 

“American Crime Story” kommer att behandla mordrättegången ur advokaternas perspektiv där vi får följa affärerna bakom kulisserna och händelserna på båda sidorna av domstolen. Inspelningarna kommer att starta tidigt 2015 och produceras av bolagen FXP samt Fox 21. Cuba Gooding Jr. är även aktuell i historiedramat “The Book of Negroes” som har premiär den 7:e januari 2015. Se trailern nedan:

 

 

 

 

// Blerim Mehmeti

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL