Handlingen sägs utspela sig i artisternas hemstad Chicago. Läs mer här!

Den flerfaldige Oscars-nominerade Spike Lee kommer att regissera sin nästa film genom världens största nätbutik Amazon som numera även satsar på filmskapande i form av Amazon Studios. I den kommande filmen, som kommer att heta “Chiraq”, har man fått med sig en mäktig rollbesättning i form av Samuel L. Jackson, Jeremy Piven, Common och inte minst Kanye West, rapporterar tidningen TheWrap.

Representanter för både Common och Kanye har valt att inte kommentera på ryktena, medan en representant för Amazon valde att neka och inte svara alls.

Handlingen är inte avslöjad, men sägs utspela sig i Chicago där den ökade brottsligheten och vapenbrott ökat markant de senaste åren. Piven, West och Common är samtliga uppväxta i Chicago, men förhandlingarna är ännu inte fastställda. Enligt rapporter kommer “Entourage”-aktuelle Piven delta enbart om schemat tillåter då han för tillfället spelar in en ny säsong av det brittiska dramat “Mr. Selfridge”.

Samuel L. Jackson förväntas å andra sidan att göra en cameo i filmen. Han har tidigare gjort framträdanden i Spike Lees “Do The Right Thing” och “Jungle Fever” och är nu även aktuell i Quentin Tarantinos kommande “The Hateful Eight” och superhjältefilmen “Avengers: Age of Ultron” som har premiär den 22:e april i Sverige.

Intressant blir det för Kanye West som nyligen bekräftades bli en exekutiv producent för ett kommande drama om slavhandeln vid namn “Underground”. Han har tidigare gjort ett framträdande i komedin “Anchorman 2” och är även aktuell i kommande “Zoolander 2”.

Något premiärdatum för “Chiraq” är ännu inte fastställt.

// Blerim Mehmeti