Under måndagen bekräftade Lionsgate att en ny film om Michael Jackson håller på att skapas. Filmen har fått namnet ”Michael” och huvudrollen som kungen av pop kommer att spelas av Jaafar Jackson – Michael Jacksons brorson.

Filmen ska regisseras av Antoine Fuqua som nu är aktuell med filmen ”Emancipation”. I ett inlägg på Instagram skriver Fuqua att han är stolt över att Jaafar Jackson, som är ”Jackson 5”-sångaren Jermaine Jacksons näst yngste son, är en del av teamet.

I ett uttalande för Lionsgate om de kommande filmen berättar Fuqua om det första mötet med Jaafar:

“There was such a spiritual connection when I first met Jaafar, who has a natural ability to emulate Michael and such a great chemistry with the camera”. 

Även Jaafar delade med sig om sina känslor rörande den nya filmrollen. I ett inlägg på Instagram skriver han:

”I’m humbled and honored to bring my Uncle Michael’s story to life. To all the fans all over the world, I’ll see you soon”. 

I ett uttalande sa Katherine Jackson, Michael Jacksons mamma, att även hon är stolt över att se Jaafar i rollen som hennes son.

“Jaafar embodies my son. It’s so wonderful to see him carry on the Jackson legacy of entertainers and performers”.

Filmen ”Michael” skapas för Lionsgate av GK Films och kommer att produceras av Graham King som står bakom den populära filmen ”Bohemian Rhapsody” om Freddie Mercury. Enligt Lionsgate börjar produktionen av filmen redan i år och manuset kommer att utforska alla delar av Michael Jackson liv – även de kontroversiella händelserna som exempelvis pedofilanklagelserna som han levde med under de sista åren.

Se Jaafar Jackson i videon nedan!

 Foto: Instagram via Jaafar Jackson

6412e4b25c415800cc0e8973