5f2d30fa05d9010e180815f2
“Avengers: Endgame” slår rekord i både Sverige och internationellt


 

 

Att Marvels stora final “Avengers: Endgame” väcker stort intresse är knappast någon överraskning, även om det i vissa fall kanske gått lite väl långt. I onsdags hade filmen världspremiär och har hittills haft 325 723 besökare på svenska biografer. Det är den tredje största öppningen någonsin för en film i Sverige, efter “Star Wars: The Force Awakens” och “Star Wars: The Last Jedi”.

 

 

Förutom att ha slagit rekord för den största öppningen i Sverige för i år har filmen också slagit en hel del internationella rekord. Kina, USA och 42 andra länder rapporterar om den största premiärhelgen någonsin. I många av länderna var det också den största premiärdagen någonsin. I till exempel USA drog man in 100 miljoner dollar i lördags vilket är rekord för både enskild film och dag.

 

 

Dessutom är “Endgame” också den film som under kortast tid dragit in 100 miljoner dollar vilket skedde efter bara 17 timmar. Något som, för att få lite perspektiv, tog “The Force Awakens” 21 timmar. Filmen slog också rekord i flest förbokade biljetter, 50 IMAX-rekord under premiärhelgen, för att vara snabbast på att dra in en miljard dollar (vilket enbart runt 40 filmer gjort någonsin) och så vidare.

 

 

Efter alla prestationer och slagna rekord vände sig Marvel till Twitter för att tacka alla fans för att de varit delaktiga i Marvels universum. Se klippet som delades på sociala medier nedan.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL