Efter att SVT-succén “Bäst i test” flyttat till TV4 presenterar public service-kanalen nu en helt ny helgunderhållning. Programmet ska fokusera på spännande och märkliga mysterier som ska lösas med hjälp av ett antal välbekanta gäster; Nassim Al Fakir, Arantxa Alvarez, Morgan Alling, Anis Don Demina, Nisse Hallberg, Sussie Eriksson och Kristina ”Keyyo” Petrushina.

– Vår nya helgsatsning Detektiverna är rolig och klurig, och man kommer bli både imponerad och förskräckt av våra kända deltagares slutledningsförmåga. Som en tecknad blockbusterfilm – en rolig stund att samla familjen, säger Anton Glanzeilus, programbeställare för underhållningsprogram på SVT.

SVT beskriver programmet vidare:

“Deltagarna turas om att vara spelledare och att tävla i lag om två. Det gäller för deltagarna att agera smart och kreativt, hitta ledtrådar och lösa olika uppdrag. Deras resonemang och begränsade slutledningsförmåga gör dem knappast till några Sherlock Holmes, men kul, det blir det. Deltagarna får försöka hantera övervakningskameror, vittnesförhör och spaningsuppdrag efter bästa förmåga för att i slutändan ha chans att koras till seriens mästerdetektiv.”

“Detektiverna” spelas in hösten 2023 och sänds våren 2024.

Foto: SVT