Lämna livet på jorden bakom dig och utforska planeten Mira med en gigantisk humanoidrobot istället.

Det är år 2054. Två utomjordiska arter krigar mot varandra nära jorden och vår planet tar skada. Mänskligheten evakueras därför i gigantiska Noaks-ark-liknande rymdskepp. Storyn följer det amerikanska evakueringsskeppet the White Whale som kraschlandar på planeten Mira, människornas nya hemplanet. Människorna börjar att utforska sin omgivning och försöker att överleva. Under tiden söker en av de utomjordiska efter människorna. Det bådar inte gott.

Japanska Monolith Softwares nästa sci-fi-rollspel är massivt. Därför är det kanske inte så konstigt att “Xenoblade Chronicles X” fokus ligger på just utforskande. Det går att ta sig runt till fots men den som vill känna på något utöver det vanliga hoppar in i en av de högresta humanoidrobotarna som kallas för dolls. Dessa dolls är ungefär fyra gånger så höga som människor och är rätt och slätt utforsknings- och mördarspecialister. De kan flyga, färdas på vatten och transformeras till fordon som stridsvagnar och motorcyklar.

Utforskandet av Mira går ut på att hitta livsviktiga kapslar som sköts ut från the White Whale under kraschlandningen. Spelaren måste även installera data på vissa hotspots på Mira för att utvinna mer information om planeten och bredda sökytan. De överlevande från the White Whale är bara en handfull människor och spelaren ställs inför kraftmätningar mot massvis av imponerande varelser i alla storlekar.

Det går att utforska varenda kvadratcentimeter av Miras underliga miljöer. Och den som är en sucker för skräddarsytt kan lugna ner sig. “Xenoblade Chronicles X” erbjuder total kontroll över karaktärers utseenden inklusive hudfärg, röst och tatueringar. Det går såklart även att låsa upp nya offensiva och defensiva färdigheter.

Se trailern nedan:
httpv://youtu.be/AvpNXhzscjQ

“Xenoblade Chronicles X” släpps till: Wii U
Utvecklare: Monolith Software, Nintendo SPD
Utgivare: Nintendo

Release: 2015

//Robin Herzog