Det brittiska örikets försvarare säger: hit, men inte längre...

Romarnas utbredning i det kontinentala Europa är som en tsunami 120 år e.kr., den bara fortsätter. Imperiets arméer har även tagit sig över vattnet till de brittiska öarna och där klamrat sig fast i de sydliga delarna. Målet är att med brutal slagkraft och beprövad effektivitet ta kontroll över hela ögruppen. Men det blir lättare sagt än gjort för den nionde romerska legionen bestående av 5000 man. I sin väg har de nämligen Caradoc, en bastant och rödskäggig slagkämpe som hör till en av de enade nordliga stammarna som ännu gör tappert motstånd mot invasionsstyrkan.

“Wulverblade” är ett cinematiskt side-scroller beat’em-up i 2D med en modern twist. Glöm enkla tutorials, det är rakt in i hetluften som gäller. Historiska fakta varvas med tusentals svärdshugg och skallningar. Det gäller att ha några kilo is i magen när de romerska legionärerna närmar sig för god tajming med vapen är livsviktigt i “Wulverblade”.

Med hjälp av dramatiska mellansekvenser och ett soundtrack som duger åt en högbudgetfilm kan “Wulverblade” bli det där perfekta slash’em-up:et där varje svärdhugg biter till något underbart.

“Wulverblade” släpps till: Xbox One
Utvecklare: Darkwind Media, Fully Illustrated
Utgivare: Darkwind Media
Release: December 2014/1:a kvartalet 2015

//Robin Herzog