Centralasiens härskare ser att Europa är redo att falla och smider medan järnet är varmt.

Det är år 400 efter Kristus. Den tidiga medeltiden nalkas. Det är en era av svält, sjukdomar, krig och mörker där tusentals flyktingar flyr undan en svallvåg av misär och död. Barbariska stammar kämpar emot det vacklande romerska imperiet som har varit den europeiska civilisationens lysande stjärna i århundraden.

Samtidigt reser sig en väldig krigsmakt på Skythiens stäpper, hunnerna. De leds av en skoningslös taktiker som än idag är en legend: Attila. Hans törst efter erövringar är till synes osläckbar och i “Total War: Attila” är det upp till spelare att avgöra hur långt in i Europa hans enorma centralasiatiska arméer får komma.

Rom fruktar Attilas framfart men Attila själv ser en värld som tillhör honom. Det går enbart att spela som romare i single player-kampanjen och spelare kommer snabbt att inse att “Total War: Attila” är ett apokalyptiskt survival -strategy-spel. Det handlar om att klara livhanken. Atmosfären är mörkare än någonsin, Rom är desperat och till och med vädret är stormigare och ljussättningen dunklare. Byggnader kan sättas i brand för att skrämma romerska försvarare. Städer och hela regioner kan raseras. Undergångens anmarsch är påtaglig.

Attila var obarmhärtig på slagfältet och mördade sin egen bror för att ta makten som hunnernas ledare. Han hade som vana att nöjt se på när stadsbor slaktades av hans arméer. Ett utav hans mer kända yttranden lyder:

“There, where I have passed, the grass will never grow again.”

I “Total War: Attila” är legendarens mål att erövra Europa. Hans vilja är av järn. Hur stark vilja har du

“Total War: Attila” släpps till: Microsoft Windows, OS X
Utvecklare: Creative Assembly
Utgivare: SEGA
Release: 17:e Februari 2015

//Robin Herzog