5ebe5f2072aaf323604db793
this war of mine S
This War of Mine – medlidandet går förlorat i krig


Hemska beslut och samvetskval i konfliktens skugga.

 

Upplev krigets fasor ur ett helt nytt perspektiv. Spelaren axlar inte rollen som en soldat utan som en grupp civila människor som försöker att överleva kriget i en krigshärjad stad. Säkerhet skapas inte genom våld utan med bandage och uppsamlat regnvatten. This War of Mine ser ut att vara tecknat med kolpennor vilket bidrar till den dystra och illabådande stämningen som råder.

 

På dagarna tvingar krypskyttar en att hålla sig inomhus. Då är det bäst att hålla gömstället i så gott skick det går med de begränsade resurserna. Tillverka verktyg, byteshandla och ta hand om överlevarna i gömstället. Gör allt för att undvika andra plundrare som vill ta det som är ditt. På natten kan spelaren skicka en av överlevarna att plundra närliggande platser på värdefulla saker som kan hålla gruppen i liv lite längre, men det går inte alltid som planerat.

 

Dag- och nattcykeln tvingar spelaren till vitt skilda beslut och stora kompromisser. Misären är alltid närvarande och det finns inga goda eller onda beslut. Men det finns en läxa att lära sig: Allt handlar om att överleva. Resten är sekundärt.

 

Släpps till Microsoft Windows, OS X, Linux, iOS och Android
Utvecklare: 11 bit studios
Utgivare: 11 bit studios
Release: 14:e november 2014

 

//Robin Herzog

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL