The Talos Principle S
“The Talos Principle” – en berättelse om mänsklighet och medvetenhet


Diskutera skillnaden mellan dig själv och en groda, med en dator.

 

“The Talos Principle” är ett filosofiskt förstapersonspusselspel med inslag av science fiction. Det är otippat nog utvecklat av Croteam, gänget bakom den vapen- och monsterspäckade Serious Sam-serien. “The Talos Principle” är skrivet av Tom Jubert (“FTL”, The Swapper”) och Jonas Kyratzes (“The Sea Will Claim Everything”). Spelarens uppgift är att lösa en serie med pussel som ökar i svårighetsgrad. För att lösa pusslen gäller det bland annat att lyckas rikta laserstrålar åt rätt håll med hjälp av Conncetors och att undanröja hinder med Jammers. Men det döljer sig mycket mer under ytan i “The Talos Principle”.

 

Spelaren iklär sig rollen som en artificiell intelligens som är placerad i en simulation av mänsklighetens mest fantastiska ruiner som är sammanlänkade med en mystisk katedral.

 

Pusslen är invävda i en berättelse om metafysik, om verklighetens grundläggande natur och om livets mening samt begreppen existens, tid och rum. “The Talos Principle” tar upp ämnen som vad syfte är i en värld som oundvikligen kommer att gå under.

 

“It is my great hope that that dialogue will excite people. It is, I think, fairly unique”, skriver Tom Jubert om “The Talos Principle” i sin blogg.

 

“The Talos Principle” släpps till: Microsoft Windows, OS X, Linux
Utvecklare: Croteam
Utgivare: Devolver Digital
Release: 11:e December

 

 

//Robin HerzogPublicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL