Den 3 och 4 juni går Summerburst 10-årsjubileum av stapeln på Ullevi i Göteborg. Festivalen blir det första evenemanget utanför idrottssektorn att inta arenan och utlovas bli den största upplagan hittills. Nu blir även Summerburst den första musikfestivalen i Norden att ta klivet in i gamingvärlden.

Tillsammans med Kappa Bar, världens största restaurangkedja inom gaming och esport, presenterar man det helt nya konceptet Summerburst Gaming Experience. Här kan festivalbesökare samlas och spela mot varandra eller möta kända profiler inom gaming och esport samtidigt som Alan Walker eller Disclosure uppträder i bakgrunden.

– Det känns väldigt bra att kunna ena två så stora communityn som både gaming och elektronisk dansmusik är, på Summerburst. Tack vare expertisen från Kappa Bar gör vi tillsammans det möjligt för besökarna på Summerburst att få ta del av det bästa från dessa två världar genom ett innovativt och nytänkande samarbete, säger Summerbursts grundare Anders Boström.

Inför festivalen, lördagen den 7 maj, hålls också förfester på samtliga Kappa Bars restauranger runt om i landet där erfarna gamers och nyfikna förstagångsspelare kan tävla om biljetter till festivalen och exklusiva priser.

Klas Bergqvist, grundare av Kappa Bar, är exalterad över konceptet och säger i ett pressmeddelade:

– Vi är oerhört glada över partnerskapet med Live Nation och Summerburst. Kappa Bar ser många synergier i att våra varumärken nu arbetar gemensamt med att lyfta ut gaming som underhållning och aktivering på fler platser än på våra restauranger. Nu längtar vi till sommarens bästa festival och att få erbjuda besökarna en skön mini-paus mitt i all festivaldans!

Lineup & biljetter till festivalen finns på summerburst.se.

Foto: Live Nation / Pax Engström

65546e0a53c940223e0b0eb4