Project CARS S
“Project CARS” – bensindoftande nykomling ska ta 2015 med stil och storm


Sandlådeapproachen ska separera den nya simulatorn från de andra.

 

Slightly Mad Studios racingsimulator “Project CARS” har mycket att bevisa gentemot redan etablerade racinggiganter som Gran Turismo och Forza Motorsport. Och för att stå ut ur mängden har den brittiska spelstudion riktat in sig på erbjuda spelare mer ut av en sandlådeupplevelse. Det är möjligt att välja bland flera av motorsportens inriktningar som till exempel Rally, GT, F1, Le Mans, Touring Cars, Kart och Open-Wheel.

 

Något som kan få racingfantaster att dregla ytterligare  är det faktum att samtliga bilar och bilbanor i “Project CARS” är upplåsta från start. Inga långdragna och repetitiva utmaningar står alltså mellan människa och maskin. Det finns inga hinder på vägbanan förutom motståndarna och utöver single player finns multiplayer och ett co-op-läge där det klassiska upplägget består av förare och kartläsare. Bland annat kommer kartläsaren under ett besiktningsvarv av banan att kunna ge kommentarer till föraren innan loppet startar.

 

I skrivande stund är det spikat att “Project CARS” kommer att ha fler än 52 banor och fler än 67 körbara bilar. “Project CARS” kommer ut till flera spelplattformar och kommer även att finnas spelbart via virtual reality headseten Project Morpheus och Oculus Rift som vissa spår kommer att förändra spelandets framtid för alltid.

 

//Robin Herzog

 

 

 

“Project CARS” släpps till: PC, Xbox One, Playstation 4, Wii U
Utvecklare: Slightly Mad Studios
Utgivare: Slightly Mad Studios
Release: 20:e Mars 2015Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL