I dagarna pågår Sonys CES2020-event i Las Vegas, där olika produktnyheter lanseras. Under förmiddagen hölls en keynote-dragning av Playstations VD Jim Ryan, där han avslöjade den officiella logotypen och en rad tekniska detaljer för den kommande konsolen. Övriga designdetaljer kring konsolens utformning har ännu inte presenterats. Flera tech-sajter har dock under 2019 kunnat presentera inofficiella produktbilder på konsolen och handkontroll (Dual Shock 5) som baseras på patent och läckt information (se nedan)

Det enda spelet som hittills bekräftats för PS5 är “Godfall”. Vilka spel som kommer lanseras till den nya konsolen är i dagsläget oklart. Tidigare i år har intensiva rykten gjort gällande att ett Narcos-inspirerat “GTA VI” är under färdigställande. Läs mer här!

Något exakt releasedatum för PS5 har inte bekräftats, men raderade Sony-tweets gör gällande att konsolen ska släppas under 2020. Konkurrensen med Xbox Series X lär även skynda på en lansering i slutet av året. Kan det PS5 finnas ute till julen 2020 måhända och konkurrera om titeln “Årets julklapp”?