Utöver att bekräfta releasedatumet för “Tekken 8” bjöd öppningskvällen av Gamescom 2023 också på en annan spännande nyhet för gamingfans. Då presenterades nämligen den andra spelsäsongen i “Diablo IV” tillsammans med en filmisk trailer.

I “Season of Blood” får vi, som titeln också antyder, vampyrer som huvudsakliga antagonister tillsammans med en ny questline. Till hjälp får spelare den rutinerade vampyrjägaren Erys, som kommer att ansluta till kampen. Erys röst kommer från skådespelerskan och producenten Gemma Chan, som själv beskrev karaktären som en “badass warrior companion” vid Gamescom.

En rad önskade ändringar av spelare kommer också att implementeras i “Season of Blood”, däribland en mer effektiv hantering av juveler och funktionella ändringar för statuseffekter. Juveler kommer inte heller att ta plats i laget i spelet och ens stash blir mer användarvänligt, bland annat genom filtreringsmöjligheter.

Utöver detta kommer fem nya och återkommande endgame-bossar att inkluderas, vilket ger spelare större möjligheter att bunkra upp med så kallade Uniques. Mer info finns via Blizzards hemsida.

“Diablo IV: Season of Blood” kommer den 17 oktober 2023. Se trailer nedan!

Foto: Blizzard Entertainment