Den prisade artisten Lil Nas X ingår ett långsiktigt samarbete med Riot Games för att vara spelets ambassadör, med den fiktiva titeln ”President of League”. Han ska även släppa låten “Star Walkin” nästa vecka samt designa ett skin till den kommande championen K’Sante. Lil Nas X kommenterar samarbetet:

– Jag kände att det var dags för mig att testa något nytt. Jag har gjort ett avtryck i popkulturen på så många sätt, och nu är det dags för mig att ta mig an gamingvärlden. Jag kommer att vara den bästa presidenten för League of Legends i historien. Jag kommer också att göra den bästa världsmästerskapslåten genom tiderna och skapa det största, coolaste och sexigaste världsmästerskapet någonsin.

Naz Aletaha, Global chef för League esport på Riot Games, säger vidare:

– Lil Nas X är det mest elektrifierade namnet inom musik, så när han dök upp på vårt huvudkontor och berättade för oss att han ville bli ’President of League’ och vara en del under världsmästerskapet i League of Legends sa vi naturligtvis ja. Vi har alla blivit överrumplade av hans vision, passion och tydliga stil, och vi är spända för att se vad han tar med sig till scenen i San Francisco i november, säger .

Foto: Riot Games