Retrohyllning tar sig an monster och ensamhetens våndor.  

Spelet med det kanske coolaste namnet är snart ute i butik. “Hyper Light Drifter” är ett pixlat action-RPG som för tankarna till det melankoliska “Journey”, “Superbrothers: Swords & Sworcery EP” och “The Legend of Zelda: A Link to the Past”. Spelare tar kontroll över The Drifter, en ensam vandrare i en drömlik värld som har tillgång till teknologi som för länge sedan har glömts bort av alla andra. The Drifter är dödssjuk och söker efter ett botemedel i en värld som står i ruiner och där tomheten suckar tungt. Lead developern Alex Preston har sagt att “Hyper Light Drifter” inte kommer att innehålla någon dialog för att fokus ska ligga på det visuella och på musiken.

Vapnen som går att använda inkluderar ett energisvärd som går att modifiera när de rätta delarna hittas. Även långdistansvapen kommer att figurera. Motståndarna utgörs av allehanda monster som blir allt tuffare att slå genom spelets gång. Men spelupplevelsen består sannerligen av mer än bara monsterslakt. “Hyper Light Drifter” undersöker vad det är att vara ensam och utsatt.

“Hyper Light Drifters” mål under Kickstarter-kampanjen som startade hösten 2013 var 27000 dollar. Målet nåddes på ett dygn och till slut håvade Preston in över 640000 dollar via kampanjen. Intresset för “Hyper Light Drifter” växer så det knakar och tidigt nästa år vet vi om den ensamme vandraren klarar sig eller om han går ett dystrare öde till mötes.

“Hyper Light Drifter” släpps till: Microsoft Windows, OS X, Linux, Playstation 4, Playstation Vita, Wii U, Xbox One, Ouya
Utvecklare: Heart Machine
Utgivare: Heart Machine
Release: Tidigt 2015

//Robin Herzog